17 iunie 2024

Începând din această vară, informațiile pentru noile cărți de identitate vor fi colectate în Vietnam. Acestea includ informații despre scanări ale irisului , înregistrări vocale și informații ADN ca date biometrice. Aceasta reiese dintr-un comunicat al Știrilor Guvernului de stat, potrivit căruia colectarea datelor ar trebui să înceapă la 1 iulie, informează Heise online.

Conform legii subiacente, furnizarea de informații ADN și înregistrări vocale este voluntară pentru majoritatea oamenilor.

Stocarea datelor ADN și voce în cărți de identitate fusese deja anunțată cu un an și jumătate în urmă.

Un avocat a considerat planul ca fiind neconstituțional. La acea vreme, s-a subliniat că oamenii puteau folosi scanări ale irisului și înregistrări vocale pentru a securiza anumite puncte de acces, cum ar fi intrările în apartamente, conturile bancare sau smartphone-urile lor.

Dacă guvernul colectează astfel de date la scară largă, crește riscul ca datele să fie accesate dintr-o locație atât de centrală și folosite pentru furtul de identitate, de exemplu. Acest lucru nu a mai putut fi inversat deoarece aceste caracteristici biometrice nu pot fi modificate.

Potrivit The Register , articolul de lege care stă la baza adoptat la sfârșitul lunii noiembrie prevede acum că datele ADN și voce vor fi colectate dacă sunt transmise în mod voluntar de către persoana relevantă „sau agenția sau autoritatea competentă de aplicare a legii”. Acest lucru sugerează că divulgarea informațiilor nu este întotdeauna voluntară. Potrivit Government News , este planificat și copiii sub 14 ani să primească un astfel de act de identitate, dar acest lucru nu este obligatoriu. Statul cu partid unic a fost dominat de Partidul Comunist de zeci de ani; conform Freedom House , țara „nu este liberă”.

Lasă un răspuns