14 iunie 2024

Un individ beat care a devenit violent la bordul unei curse Copenhaga-București a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu executare.

Altercația în care a fost implicat românul în vârstă de 44 de ani în stare de ebrietate a avut loc acum aproape doi ani, iar acum a fost pronunțată condamnarea, care nu este definitivă, la Judecătoria Buftea, transmite Poliția de Frontieră, informează stirile ProTV.

„Un bărbat în vârstă de 44 ani, care a avut un comportament violent la adresa pasagerilor unei aeronave, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor ori în pregătire de zbor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa acestei aeronave, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 119 alin. 1 din Legea 21/2020 privind Codul Aerian al României şi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. De asemenea, instanţa de judecată a dispus, ca pedeapsă complementară, interzicerea unor drepturi, respectiv exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

La data 24.03.2022, poliţiştii de frontieră l-au preluat pe bărbat, la aterizare, dintr-o aeronavă care se deplasa pe ruta Copenhaga – Otopeni şi care a aterizat, la ora 21:10, în regim de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Motivul a fost generat de faptul că, bărbatul, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a devenit indisciplinat şi a început o altercaţie în timpul aterizării, agresând verbal, atât pasagerii, cât şi pe membrii echipajului de zbor, informează stirile ProTV.

Lasă un răspuns