18 iunie 2024

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a murit, marți seară, după ce a încercat să ascundă droguri în gură, în timp ce era legitimat de polițiști în trafic, la Slatina, conform Poliției Județene Olt. În mașina în care se afla bărbatul și care nu era condusă de el mai erau alte cinci persoane. Poliția spune că în timpul controlului bărbatul a intrat în stop cardio-respirator.

Potrivit unui comunicat al Poliției Olt, miercuri seară, în jurul orei 22:25, un polițist din cadrul Poliției Slatina și un jandarm aflați în patrulă au făcut semnalul regulamentar de oprire pentru un șofer, pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina. Autoturismul a oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat în vârstă de 33 de ani din Râmnicu Vâlcea.

Întrucât în autoturism se aflau șase persoane, mai multe față de locurile prevăzute, polițistul a solicitat sprijinul unui echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pentru legitimarea și controlul corporal al acestora.

În timpul efectuării controlului corporal, polițistul a observat că una dintre persoane (un tânăr de 31 de ani, din județul Olt) mesteca ceva, ce părea a avea consistența unui obiect din material plastic.

Polițistul i-a solicitat să scoată obiectul respectiv. Tânărul s-a conformat, iar obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanță de culoare albă.

Ulterior, tânărul a declarat că, în interior s-ar fi aflat aproximativ 2- 2,5 grame de substanță cu efect psihoactiv, asupra sa fiind găsită și o țigaretă confecționată artizanal.

În continuare, polițiștii au solicitat, de urgență, prezența Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Întrucât, tânărul a intrat în stop cardio-respirator, polițistul a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare”, transmite IPJ Olt.

Echipajul medical, ajuns la fața locului, a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

La fața locului, s-a deplasat și un echipaj de la Biroul Rutier Slatina, care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor interzise.

Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Olt, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cu exactitatea a cauzei decesului.

În urma controlului corporal, asupra unui alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, au fost găsite mai multe substanțe cu posibil efect psihoactiv, respectiv pliculețe cu material vegetal și o folie de aluminiu ce conținea un praf alb cristalizat.

La fața locului, s-au deplasat și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt.

La examinarea autoturismului, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei țigarete artizanale cu conținut vegetal, două pastile de culoare maronie, o punga cu o substanță albă și mai multe plicuri cu material vegetal tocat. În cauză a fost sesizat DIICOT- Biroul Teritorial Olt.

Lasă un răspuns