14 iunie 2024

Implementarea „orașului de 15 minute” este prevăzută în proiectul de Lege privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, PLX 418/2023, inițiativă care a trecut deja de Senat și este în Camera Deputaților, for decizional unde a luat deja patru avize din Comisie, din cele 12 necesare pentru adoptare.


Prevederea apare la Articolul 46 Reglementările Urbanistice reglementate prin PUG, punctul f) , pagina 29 din 280 a formei adoptate de Senat, unde se arată că:

Alineatul 1. “PUG cuprinde reglementări urbanistice, obligatorii la nivelul întregii unități administrative – teritoriale(UAT-uri, localități în sens extins – n.r.), cu privire la:

f) prevederi concrete privind diminuarea timpului și a distanței de navetă pentru populația din zonele funcționale, prin implementarea conceptului „oraș de 15 minute”, obținând opțiuni de transport durabil”.

Legea Plx 418/2023 deja patru avize favorabile de la diverse Comisii din Camera Deputaților, anume Relația cu UNESCO, Apărare și Ordine Publică, Învățământ și Muncă și Protecție Socială.

De asemenea, proiectul de lege PLX nr. 418 care se vrea a fi un fel de cod al urbanismului, poate pune statul mai presus de noi, de proprietatea noastră.

Întreg parcursul legislativ poate fi consultat aici

Lasă un răspuns