14 iunie 2024

Sunt vorbele lui Maricel Păcuraru, patronul postului tv Realitatea Plus, surprinse într-o nouă înregistrare audio. Discuția propriu-zisă s-a purtat acum două luni în sediul companiei Romprest și arată cum evoluează conflictul pentru banii publici generați de contractele cu statul ale gigantului din salubritate. Păcuraru deține un procent semnificativ din afacere (42,69%) și încearcă de peste trei ani să preia controlul.

Declaraţii incendiare ale lui Maricel Păcuraru. Totul a fost înregistrat

Maricel Păcuraru a fost condamnat pentru corupție, fiind subiectul unui nou dosar penal în care judecata trenează de ani buni. Este acuzat că a prejudiciat Loteria Română cu peste 25 de milioane de euro. Alături de alți complici.

Dosarul Loteria, nr. 47691/3/2015, în care instituția de stat ar fi fost prejudiciată cu 25 de milioane de lei, printre alții și de către Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, bate pasul pe loc de 8 ani de zile.

Interlocutorul lui Păcuraru este Bogdan Adimi, director Romprest. Cei doi se află pe poziții adverse în companie, iar dialogul lor a avut loc pe 4 septembrie, la o ședință AGA, unde Păcuraru a venit însoțit de avocatul său Gheorghe Piperea, candidat pe listele AUR la următoarele alegeri europarlamentare.

Patronul Realitatea urmărea atunci să-și încaseze dividendele, dar s-a lovit de refuzul partenerilor săi, care au preferat să țină banii în companie.

Subiectul contrelor înregistrate audio dintre Păcuraru și Adimi vizează metoda prin care primul a obținut acțiunile Romprest: în aprilie 2020, fiul lui Maricel (Paul Păcuraru) a cumpărat cu doar 100 de dolari canadieni firma care deține 42,69% din Romprest (Detaco Ltd din Canada).

Vânzătorul entității, adică fiul fondatorului Romprest (Florian Walter, decedat în 2019), o ofertase cu un an înainte la 15 milioane de euro.

,, Am făcut-o pentru că pot!”, se răstește Păcuraru în înregistrare.

Niciunul dintre acționarii Romprest nu deține azi majoritatea simplă: familia Păcuraru controlează 42,69 %, iar medicul Mihai Dracea, cunoscut și în domeniul echipamentelor sanitare, are 43,76 %.

Arbitru este guvernul, prin Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care deține 10% din Romprest și este anchetată acum de procurorii DNA în dosarul duty-free-urilor de pe aeroportul Otopeni. Conducerea executivă a Romprest este asigurată prin intermediul directorului Bogdan Adimi.

Campanii la Realitatea TV împotriva şefilor Romprest

Cele două părți se înfruntă pe mai multe fronturi în instanțe. Tabăra lui Dracea îl acuză pe Păcuraru că ar încearca fraudulos o preluare ostilă, în timp ce mogulul tv reclamă că ar fi delapidat. Războiul a dobândit pe parcurs și amploare mediatică. Păcuraru a demarat campanii împotriva executivilor Romprest la televiziunea sa, iar aceștia l-au înregistrat ori de câte ori au avut ocazia.

Maricel Păcuraru, posesorul unui cazier infracțíonal stufos, a fost tras pe bandă în timp ce le spunea rivalilor din Romprest: „Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!”

Totodată, captura a investigat recent tentativele lui Maricel Păcuraru de preluare ostilă a unor publicații importante, împreună cu propagandiști notorii ai Rusiei. Detalii, aici: https://tinyurl.com/ytu3y336 “Unde găsesc fraieri, eu mă bag!”

Lasă un răspuns