18 iunie 2024

Update 10.30: Abdesalem Lassoued, suspectul în atacul terorist de luni, a murit în urma rănilor provocate de poliție, transmite televiziunea publică RTBF.

Update 10.10: Bărbatul arestat este Abdesalem Lassoued, suspectul în atacul terorist de luni. Autoritățile belgiene au confirmat informația, potrivit RTBF

Update 9.49: Potrivit Parchetului federal, există o puternică prezumție că bărbatul arestat este autorul atentatului de luni seară de la Bruxelles, întrucât la neutralizarea suspectului, în această dimineață, a fost găsită o armă asemănătoare cu cea folosită în atac, transmite RTBF

Poliția belgiană a arestat marți un bărbat suspectat că a împușcat doi suporteri suedezi de fotbal într-un atac la Bruxelles, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal, citat de agenția AFP. El a fost împușcat de poliție și a fost ulterior transportat la spital, unde e internat la reanimare, potrivit RTBF.

Purtătorul de cuvânt Eric Van Duyse a declarat pentru AFP că ofițerii „au deschis focul” în momentul în care l-au prins pe bărbat în zona Schaerbeek din oraș.

Potrivit RTBF, persoana care a fost “neutralizată” de poliție a fost împușcată în piept în Schaerbeek. Bărbatul a fost transportat la spital cu o ambulanță.

Doi suporteri suedezi au fost uciși luni seara și un șofer de taxi a fost rănit după ce s-au tras focuri de armă la Bruxelles, în apropiere de Place Sainctelette, Boulevard d’Ypres și Boulevard du Neuvième de Ligne. Suspectul a afirmat că aparține Statului Islamic în mai multe videoclipuri postate între timp pe rețelele de socializare. Imaginile filmate de un locuitor din zonă îl arată pe bărbat purtând o jachetă portocalie și o cască albă, ținând în mână o mitralieră, arată televiziunea publică belgiană RTBF.

Lasă un răspuns