14 iunie 2024

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a transmis, marți, că nu vor participa la voturile asupra numirilor preşedintelui CNA şi a unui consilier de conturi. La fel au procedat și parlamentarii neafiliați de la Forța Dreptei și cei de la REPER.

Coaliția a reușit să îndeplinească la limită cvorumul de 234 de parlamentari, cu ajutorul Dianei Șoșoacă și a altor parlamentari neafiliați, conform explicațiilor unor parlamentari pentru G4Media.

”PNL şi PSD îşi împart ţara ca o pradă, instituţiile ca pe nişte prăzi, în spatele uşilor închise. Nu o să stăm aici să vedem cum voi vă împărţiţi instituţiile statului şi, iată, puneţi la Autoritatea de Audit o doamnă fără nicio competenţă, însă pare că este ajutată de foarte mult praf de stele (…). CNA este o instituţie care trebuie condusă altfel, trebuie să fie o instituţie independentă, este o instituţie care nu funcţionează (…). USR nu va sta la acest vot”, a transmis Ionuţ Moşteanu.

”Într-adevăr, coaliţia PSD – PNL se pregăteşte să pună stăpânire pe tot ceea ce înseamnă instituţii publice ale statului”, a transmis și Ionel Dancă de la Forța Dreptei.

Plenul Parlamentului au ales-o prin vot secret cu buletine pe Monica Gubernat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului şi pe Camelia Pricopie în funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Lasă un răspuns