2 februarie 2023

Viitoarea şefă a guvernului italian, Giorgia Meloni, a pledat duminică pentru o ”Europă a patrioţilor”, într-un mesaj video transmis la un miting, la Madrid, al partidului de extremă spaniol Vox, informează France Presse.

În mesajul său, lidera partidului Fratelli d’Italia s-a pronunţat pentru a ”o Europă mai curajoasă (…) pentru a răspunde marilor crize internaţionale”.

”Trăiască Europa patrioţilor!”, a spus Meloni, care a început negocieri cu partenerii săi de coaliţie, Liga condusă de Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia, al lui Silvio Berlusconi, pentru a forma un guvern ce ar urma să îşi preia mandatul până la finalul lunii octombrie.

”În câteva zile în Italia, vom fi chemaţi să transformăm aceste idei în politici guvernamentale concrete, aşa cum fac deja prietenii noştri în Polonia”, a susţinut ea.

La fel ca Ungaria, Polonia se află într-o dispută cu Bruxellesul legată de nerespectarea valorilor statului de drept.

Giorgia Meloni a dat asigurări că va lucra pentru ca ideile familiei sale politice ”să ajungă la guvern într-un număr tot mai mare de naţiuni europene”.

”În Spania, în Italia şi probabil în toată Europa, o majoritate a cetăţenilor nu se mai regăsesc în utopiile şi ideologia stângii şi noi cerem să ne asumăm responsabilitatea de a guverna”, a accentuat politiciana italiană.

Lasă un răspuns