2 februarie 2023

Toni Greblă, fostul judecător al Curții Constituționale (CCR) și fost secretar general al guvernului Dăncilă, va fi noul prefect al Capitalei, după ce numirea sa de către premierul Ciucă va fi publicată în Monitorul Oficial, scrie B265. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de surse din PSD.


Numirea lui Toni Greblă la conducerea Instituției prefectului municipiului București a fost decisă în ședința de Guvern de joi, și se bazează pe criteriul împărțirii posturilor între partidele din coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR.


Toni Greblă a fost timp de câteva zile și administrator la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Economedia.ro a scris în 10 martie 2022 că Toni Greblă este incompatibil în funcția de administrator al Companiei de Drumuri (CNAIR) și s-a retras la puțin timp după ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu l-a numit în Consiliul de Administrație.


Greblă a pierdut, astfel, un post bine plătit, una dintre cele mai mari indemnizații pe care le acordă Ministerul Transporturilor: un venit de 13.215/lună pentru participarea la doar câteva ședințe CA/lună.


DNA l-a acuzat pe Greblă că, în perioada 2010 – 2015, aflat în exercitarea funcţiilor de senator (2010 – 2013) şi judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro, dar în 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv.


Coaliția a stabilit că PSD este partidul care va da prefectul Capitalei, în timp ce PNL va da prefectul Clujului.


În prezent, Toni Greblă este președintele secției de drept privat din Consiliul Legislativ.
Toni Greblă îi ia locul Alexandrei Văcaru care este astfel schimbată din funcția de prefect al Capitalei, după 7 luni de mandat.


Alexandra Văcaru a venit la conducerea prefecturii în luna octombrie și a fost numită din partea PNL, fără a fi membru de partid.

Lasă un răspuns