2 februarie 2023

Una dintre cele mai lungi dispute juridice din Iașul ultimilor zeci de ani a ajuns, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță ReporterIS.


Căile Ferate Române (CFR) încearcă să convingă judecătorii că mare parte din terenul pe care a fost construit, în 1997, restaurantul McDonald’s îi aparține. În acel an, Consiliul Local Iași a transferat suprafața de teren investitorului, în cadrul unui contract de asociere în participațiune pe 25 de ani, act pe care CFR-ul îl consideră nelegal.


Trei ani mai târziu, în 2000, CFR a demarat ceea ce va deveni o lungă procedură juridică în instanțe, motivând faptul că aproape 2.000 de mp din cei 2.500 mp le aparține și că, astfel, asocierea din 1997 a fost nelegală.


Argumentele CFR se leagă de faptul că instituția ar fi cumpărat în 1926, chiar de la Primăria Iași, aproape 35 de hectare în zona Gării, pentru amenajarea stației și că suprafața atribuită restaurantului McDonald’s în 1997 ar face parte din acel teren.


În replică, Primăria a susținut că, la momentul asocierii cu Premier Restaurants SRL, terenul îi aparținea și că asocierea a fost legală. În acest sens, a invocat și faptul că toate celelalte dosare intentate de CFR pe acestă teamă au fost respinse defintiv de judecători.

Lasă un răspuns