14 iunie 2024

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a declarat joi ca infractiunile de coruptie s-au inmultit in perioada pandemiei, deoarece exista persoane cu functii importante in statul roman care profita de situatiile de criza si „incearca sa se imbogateasca pe seama suferintei cetatenilor”.

„In ultimii doi ani, incepand cu martie 2020, am constatat ca in pandemie, ca si in alte situatii de criza, infractiunile de coruptie si cele asimilate infractiunilor de coruptie se inmultesc, deoarece exista persoane cu functii importante in statul roman care profita de aceste situatii si incearca sa se imbogateasca pe seama suferintei cetatenilor”, a spus Bologa, la prezentarea bilantului activitatii DNA pe anul 2021.

Dintre acestea, in anul 2021 au fost solutionate 27 de dosare, din care in sapte dosare privind 19 inculpati s-a dispus sesizarea instantelor de judecata prin trei rechizitorii si patru acorduri de recunoasterea vinovatiei.

„In prezent, mai avem in lucru 89 de astfel de dosare. In aceste dosare avem puse sub acuzare zeci de persoane, fata de unele dintre acestea fiind luate si masuri preventive. Noi acordam o atentie deosebita acestor dosare, unele sunt solutionate mai simplu, cum ar fi achizitiile publice de aparatura din tari indepartate – Turcia, China, Coreea de Sud, avem mult de lucru, avem comisii rogatorii pe rol si asteptam sa primim documente din aceste state”, a mai spus Bologa.

Lasă un răspuns