29 ianuarie 2023

Guvernul vrea să reducă la jumătate acciza la carburant, pentru ca preţul să scadă, a anunţat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Preţurile la combustibil au început să crească simţitor de la începutul acestui an.

Românii ar urma să plătească mai puțin de 6 lei pe litrul de benzină și motorină, în urma reducerii cu 50% a accizei la carburanți, iar fostul premier Florin Cîţu apreciază că impactul bugetar poate ajunge la circa patru miliarde lei

„Scenariile pe care le prezintă Ministerul Finanțelor sunt optimiste, eu sper că nu sunt prezentate doar așa să mai împușcăm un iepure, să spun că facem această măsură, pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. 

N-aș vrea doar să luăm banii din buzunarul nostru, să-l trimitem în buzunarele companiilor”, a spus Cîțu.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, marţi, că liderii coaliției de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătățire a accizei la combustibili.

Oficialul susţine că măsura va duce la scăderea prețului la carburanțil cu peste un leu.

„Vom avea discuții cu CE și marile companii distribuitoare pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil”, a declarat, marţi, ministrul Câciu.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu”, a spus Adrian Câciu.

Lasă un răspuns