30 ianuarie 2023

Mihai Tudose a dezvăluit că o parte din fișierele din PNRR sunt făcute de mari firme din SUA și UK, cu interese majore în România.

Dezvăluire europarlamentarului Mihai Tudose: din analiza semnăturilor electronice a documentelor din PNRR publicate de Guvern a reieși că o parte din fișiere sunt făcute de firme străine precum „Franklin Templeton Investments” și „KPMG”.

Tudose a explicat că ”orice document electronic are proveniența, cine l-a scris, de unde a venit”.

”Pe partea de „unitate de producere a hidrogenului verde documentul e făcut de Franklin Templeton Investments”, spune Tudose.

De asemenea, un studiu de analiză de fezabilitate pe un „proiect de stocare de energie electrică în baterii este făcut de KPMG, livrat ca atare”, spune fostul premier.

Reamintim că ”Franklin Templeton” manageriază Fondul Proprietatea – iar prin acesta are parte la deciziile privind multe domenii, inclusiv în Energie – de exemplu la NuclearElectrica. Reamintim că Fondul Proprietatea, preluat în majoritare de străini,  mai ales americani, s-a opus colaborării avantajoase cu China la centrala de la Cernavodă.

De altfel, Tudose a și precizat că un proiect privind o unitate de hidrogen verde pe platforma Cernavodă ”ar fi făcut tot de băieții de la Templeton”,informează sputnik.md.

Mihai Tudose a prezentat și documente care susțin dezvăluirile sale.În plus, fostul premier a dezvăluit că în PNRR sunt prevăzuți 1.200 de euro pe zi ”pentru consultanți externi”.

Lasă un răspuns