30 ianuarie 2023

Medicul Monica Pop a comentat la Antena 3 măsura potrivit căreia accesul la evenimente, nunţi, botezuri sau la spectacole să se facă pe baza certificatului de vaccinare.

Medicul Monica Pop s-a declarat mulțumită de adoptarea măsurilor de relaxare, dar a reamintit că persoanele vaccinate se pot reinfecta şi pot transmite boala. În acest context, medicul a declarat că nu înțelege ce câștig au cei care cer acest certificat unei persoane care are şanse să se reinfecteze.

„Eu mă bucur că s-a făcut această relaxare, însă continui să spun că, după părerea mea, certificatul de vaccinare nu are nici un fel de importanță.

Vaccinul te face să faci o formă mai ușoară a bolii, dar certificatul de vaccinare nu folosește la nimic pentru că, orice fel de vaccinat poate fi infectat.

Deci, care este câștigul dacă are certificat de vaccinare? Orice vaccinat poate fi infectat și poate infecta și pe ceilalți. Certificatul nu garantează nimănui că cel care a intrat în sala de spectacol nu este infectat”, a spus medicul Monica Pop.

INSP-ul a anunțat că peste 25.000 de vaccinați au făcut boala. Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba”,  a spus prof. dr. Monica Pop vineri  la Antena 3.

Lasă un răspuns