17 iunie 2024

Un polițist bucureștean aflat în timpul serviciului a preferat sa onoreze programarea pe care o avea la un salon de cosmetică, pentru a se pensa, în detrimentul obligațiunilor de serviciu, acesta trebuind să se prezinte la un caz care implica prezența tuturor echipajelor.

Conform documentului intrat în posesia bugetul.ro, agentul de poliție G. a părăsit zona de competență și nu a răspuns dispeceratului la solicitarea de a se prezenta la un caz „Cod 2”, care implica prezența tuturor echipajelor aflate în dispozitivul de siguranță publică pe raza secției la cazul respectiv.

Din ansamblul probelor administrate, coroborând declarațiile și rapoartele formulate în cauză, rezultă în mod concret că agentul de poliție G., fiind repartizat în serviciul de patrulare la 23.01.2021 în tura de noapte pe zona 1+2 a Secției 23 Poliție, a părăsit în mod nejustificat itinerariul de patrulare, fără a anunța ofițerul de serviciu sau ofițerul aflat la comanda subunității. Agentul de poliție a părăsit și teritoriul de competență al Secției 23 Poliție, deplasându-se la …, cu sediul în Bd-ul Camil Ressu … Sector 3, în zona teritorială de competență a Secției 11 Poliție. Acesta nu a răspuns dispeceratului de a se prezenta la un caz „Cod 2” care implică prezența tuturor echipajelor aflate în dispozitivul de siguranță publică pe raza secției la cazul respectiv, iar cazul l-a preluat ulterior de la alți colegi care i-au suplinit absența în teren”, s-a concluzionat în ancheta internă care a fost demarată împotriva agentului de la Secția 23.

Incidentul a avut loc la 23 ianuarie 2021. În cuprinsul raportului întocmit la 24.01.2021, ofițerul coordonat din cadrul Secției 23 Poliție – Biroul Ordine Publică a precizat că, la intrarea în serviciu, la 24.01.2021 i-a fost raportat faptul că agentul G., care era repartizat să-și desfășoare serviciul în zona Secției 23 Poliție, împreună cu sergentul-major…, în intervalul 18:00-06:00, a părăsit zona de responsabilitate a secției, fără a raporta și fără a primi aprobare, în zona metroului Dristor, Bd-ul Camil Ressu, pe raza Secției 11 Poliție, întrebat de colegul de patrulă (n.r. – jandarm) unde se deplasează, acesta a motivat că are programare la un salon de cosmetică. Sergentul-major a încercat să comunice cu agentul și să-i spună că nu e normal ce a făcut, dar agentul a motivat că „nu a părăsit zona Sectorului 3”.

Raportul jandarmului este susținut și de cosmeticiana care l-a pensat pe agentul de poliție. Astfel, susținerile agentului G. „nu pot fi apreciate ca sincere”, se arată în document.

Lasă un răspuns