2 februarie 2023

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție Covid-19 pe holurile Parlamentului.

Potrivit unor recomandări ale Ministerului Sănătății privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19), ”pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.”

Vlad Voiculescu a fost surprins timp de aproximativ 20 de minute fără mască de protecție. În acest timp, ministrul a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi fără a respecta distanțarea impusă.

Sursa foto: ProTv
Sursa foto: ProTv
Sursa foto: ProTv

În schimb acesta nu este de acord cu relaxarea restricțiilor și nici cu redeschiderea școlilor deoarece: „acestea constituie un risc major care ar putea duce la creșterea numărului de infectări cu COVID-19„, susține Voiculescu.

Restricțiile fiind astfel doar pentru cetățenii de rând, nu și pentru un ministru al Sănătăţii și nici pentru cei din Parlament, care poartă mască doar de fațadă, unul dintre exemple fiind și Ministrul muncii, Raluca Turcan, aflând-se la o activitate de plantare a copacilor alături de mai mulți membrii PNL, aceștia au renunțat la masca de protecție uitând inclusiv de distanțarea socială.

Lasă un răspuns