Text primit pe email
Vă supun atenției proiectul de lege nr. 31/2021 care se gaseste postat pe site-ul Camerei Deputatilor aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=19101
Proiectul se refera la legiferarea purtarii mastii in toate spațiile publice, deschise si inchise, pentru toata lumea, adulti si copii. Cuprinde si prevederi legate de legiferarea telemuncii.
Este un proiect foarte important, cu impact social imortant, pe termen lung. Daca va fi votat, procesul colectiv impotriva mastilor, care inteleg ca este in curs, probabil va fi inutil. Nu se va putea obtine anularea deciziei de purtare a mastilor fiindca aceasta decizie va fi deja lege. Se permanentizeaza practic purtarea mastii in toate spațiile publice, atat in spatii inchise, CAT SI IN SPATIILE DESCHISE CONSIDERATE PUBLICE (strazi, parcuri, peste tot), pe perioada starii de alerta care , dupa cum vedem, se prelungește indefinit.
Pe link-ul de la Camera Deputatilor, cititi PDF-urile, mai ales PDF-ul cu titlul ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI care cuprinde practic textul proiectului de lege.
După cum vedeti pe pagina, proiectul a trecut tacit de Senat prin expirarea timpului de dezbatere. A fost postat pe site-ul Senatului in noiembrie 2020, dar niciun parlamentar si nici presa nu au reactionat. Probabil toti erau ocupati cu campania electorala, nimeni nu a avut nici o obiectie si proiectul s-a aprobat tacit prin expirarea perioadei de dezbatere in Senat.
Acum a intrat in Camera Deputatilor unde, la fel de discret, a primit deja aviz favorabil de la 5 comisii, inclusiv de la Comisia pt sanatate si familie.
Suntem din nou luați prin surprindere de proiecte de legi dezastruoase, ajunse in Parlament in stadiul final de aprobare.
Ce se mai poate face?
Comisiile de raport pentru acest proiect de lege sunt: Comisia juridica si Comisia pentru munca si protectie sociala. Dupa ce aceste doua comisii vor dezbate proiectul si vor depune cate un raport, proiectul va fi trimis pentru votul in plenul Camerei Deputatilor.
Concret, opiniile si obiectiile se pot trimite pe mail catre aceste doua comisii. Chiar daca am facut un mic rezumat aici, este important ca cei interesati de a trimite obiectii sa citeasca ei inșiși proiectul de lege inainte de a trimite mail, pentru a putea exprima opinii avizate si coerente.
Adesele de mail sunt:
Comisia juridica: cp11@cdep.ro
Comisia pentru munca si protectie sociala: cp07@cdep.ro
De asemenea, se pot trimite mailuri tuturor deputaților pentru ca proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor.