18 iunie 2024

Bulgarii nu sunt foarte interesați sau nu vor, pur și simplu, să se vaccineze iar țara lor se află pe ultimul loc în Europa din punct de vedere al populației imunizate. Pornind de la această realitate, guvernul de la Sofia a renunțat la strategia de vaccinare în etape și a decis să ofere vaccinul oricui dorește să se vaccineze.
După ce premierul Boiko Borisov a dispus, vineri, ca centrele de vaccinare să fie deschise pentru toată lumea, circa 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele trei zile.Spre comparație, numărul bulgarilor vaccinați în cele în cele șapte săptămâni anterioare abia ajunsese la 90.000.
Astfel, Bulgaria ajuns la un procentaj de circa 1,7% din populație vaccinată. Este cel mai mic nivel din Europa.

Într-un mesaj în care a anunțat renunțarea la strategia de vaccinare anti-COVID-19 în etape, Borisov a deplâns faptul că la centrele de vaccinare s-au prezentat, conform programării, doar circa 10% dintre persoanele care au cerut să fie vaccinate, conform etapei de care aparțin.
Aproximativ jumătate dintre bulgari refuză vaccinarea anti-COVID. Un sfert din populație se mai gândește Înainte de a schimba strategia, Bulgaria se afla în fazele a treia și a patra a procesului de vaccinare, respectiv vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, angajaților din domeniul securității și a celor din sectoarele esențiale.

Sursa

Lasă un răspuns