30 ianuarie 2023

Sindicatul Solidaritatea din Valea Jiului a transmis ministrului Energiei, Virgil Popescu, o scrisoare deschisă în care solicită sprijin şi dispunerea unor controale la Complexul Energetic Hunedoara. Cristian Iştoc, liderul sindicatului, arată, în scrisoarea trimisă că angajaţilor CEH le sunt reţinute rate, care nu sunt virate în conturile în care ar trebui să ajungă, de fapt.

”Vă solicităm sprijin pentru promovarea unui act normativ care să cuprindă măsuri de protecţie socială a salariaţilor S. CEH S.A. în cazul falimentului / reorganizării / restructurării societăţii, ştiut fiind faptul că începând cu luna ianuarie 2021, veniturile societăţii sunt cu mult reduse faţă de anul 2020, an în care s-au acumulat multe restanţe salariale. În prezent, se impozitează drepturi salariale care nu au fost acordate şi sunt reţinute sume de bani pentru rate bănci, pilonul III de pensii, rate şi cotizaţii CAR, fără a fi virate către beneficiari. Din acest motiv am solicitat Instituţiei Prefectului -judeţul Hunedoara, convocarea de urgenţă a Comisiei de dialog Social pe tema S. CEH S.A”, se arată în adresa trimisă Ministerului Energiei. 

Lipsa de reacție a salariaților fata de neacordarea drepturilor salariale a permis administrației sa impoziteze drepturi neacordate sau sa nu vireze către Bănci, CAR, pensii, banii reținuți pe fișa de plata.
SSH susține orice acțiune a membrilor săi, prin care aceștia își vor cere drepturile.
Mai mult, am cerut situația salariaților pentru a verifica zvonurile care circula printre angajați, referitoare la unele majorări salariale acordate pe pile. Cu toate că am primit aprobare de la directorul sucursalei, șefa de personal refuză să ne prezinte actele. Tot șefa de personal refuza sa înainteze cererile de angajare pentru completarea posturilor vacante, cu toate că are în fisa postului aceasta obligație.
Bătaia de joc trebuie oprită acum!
SOLIDARITATE!

Liderul Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iştoc, mai arată, în scrisoarea transmisă Ministerului Energiei că sunt drepturi salariale neplătite încă din martie 2020. Conform lui Iştoc, tichetele de masă nu au fost acordate din luna martie 2020, iar banii de transport din luna aprilie. În ceea ce priveşte ajutorul de încălzire, restanţa este din decembrie anul trecut. ”Salariile nu sunt plătite integral, restanţele fiind din luna martie 2020, dar piloşii primesc majorări. Am cerut în luna noiembrie situaţia salariaţilor, am revenit cu adresa în luna ianuarie, dar şefa de personal refuză să ne prezinte documentele”, se mai arată în scrisoare. 

Sindicaliştii mai cer şi dispunerea unui control amănunţit al activităţii Biroului Resurse Umane din cadrul Termocentralei Mintia. Acesta e necesar pentru identificarea responsabililor cu competenţe în asigurarea şi completarea necesarului de personal pe termen scurt, mediu şi lung, ”precum şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi că au permis să se ajungă prin lipsa personalului, la punerea în pericol  a activităţii de producere a energiei electrice şi termice în cadrul termocentralei”, se arată în document.

Sursa:4media.info

Lasă un răspuns