1 decembrie 2023

Doctoriţa Beatrice Mahler, originară din Bihor, a fost acţionată în instanţă de Ministerul Sănătăţii care consideră că şi-a ocupat ilegal postul de manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, un spital unde, recent, nu mai puţin de şase asistente au fost diagnosticate cu Covid-19, informează publicaţia Libertatea.ro

Astăzi, Mahler este vedeta unui calup de spoturi vacciniste dintr-o campanie care depășește cadrul legal și încalcă deontologia profesională, campanie media contestată la CNA și Colegiului Medicilor și sistată momentan de pe unele posturi.

Beatrice Mahler, a fost acționată în instanță de Ministerul Sănătății, încă de pe vremea lui Nelu Tătaru, care considera că și-a ocupat ilegal postul de manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Ministerul Sănătății cere în instanță anularea concursului prin care managerul Beatrice Mahler a ocupat postul de conducere la „Marius Nasta”. „S-au încălcat prevederi obligatorii, de ordine publică și în consecință Concursul și toate actele emise în desfășutrarea acestuia, inclusiv rezultatele, sunt lovite de nulitate absolută.” se arată în Cerere de Chemare în Judecată a Ministerului Sănătății.

Prima înfățișare a procesului ce se judecă la Tribunalul București este programată pe 17 iunie. Potrivit portalului Tribunalului București astăzi, 27 ianuarie 2021, la orele 9.30 are loc o nouă înfățișare.

Pârâți în proces sunt Institutul „Marius Nasta”, dar și Beatrice Mahler. Cererea de chemare în judecată a fost depusă la Tribunal în 4 februarie 2020. 

Concret, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că respectivul concurs – cel în urma căruia bihoreanca a devenit manager al Spitalului „Marius Nasta”, care s-a ținut în iulie 2018 – a fost organizat fără respectarea legii. Acest lucru ar fi reieșit dintr-un audit realizat de minister în 2019. 

Libertatea.ro notează că autoritățile au ales varianta de a deschide un proces, în timpul mandatului ministrului Victor Costache, pentru a evita vreo reclamație de abuz, care ar fi putut să apară dacă Beatrice Mahler ar fi fost demisă pur și simplu.

Aceeași sursă a publicației spune că Beatrice Mahler era o vizitatoare frecventă a Ministerului Sănătății, unde mergea în biroul Georgetei Bumbac, ex-secretar general în cadrul MS.

In ultimii ani Institutul „Marius Nasta” a fost în centrul mai multor scandaluri. De fiecare dată, managerul Beatrice Mahler a făcut „turul” televiziunilor pentru a se apăra. În 2019, spre exemplu, cel puțin 18 pacienți au decedat în 3 luni ca urmare a infecțiilor nosocomiale contactate în secția ATI, potrivit aceleiași surse.

Lasă un răspuns