2 februarie 2023

Romanii isi pot lua singuri soarta in maini si pot profita de o prevedere constitutionala ce le permite sa-si elaboreze singuri legile, fara sa mai stea la mila inertiei de care dau dovada parlamentarii. Iar un astfel de act normativ, ce va fi numit Legea suveranitatii, va avea rolul de a proteja in mod real economia romaneasca. Cel care a lansat propunerea luni, 25 ianuarie 2021, este avocatul Dan Chitic , care a pornit de la art. 74 alin. 1 si 2 din legea fundamentala.Respectivele pasaje din Constitutie le dau dreptul cetatenilor sa elaboreze ei insisi proiecte de legi, pe care apoi sa le trimita catre Parlament.

Redam prevederile constitutionale in acest sens:

(1) Initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot. Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.

(2) Nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea”.

Revenind la propunerea lui Dan Chitic: aceasta vizeaza in primul rand interzicerea defrisarilor pana in anul 2040 si obligativitatea ca instrainarea activelor statului si concesionarea resurselor sa se faca doar prin legi organice adoptate cu majoritate calificata. Este vorba despre doua treimi dintre voturile tuturor parlamentarilor, dupa cum a explicat Chitic pentru Lumea Justitiei. De altfel, aceasta majoritate calificata va fi necesara si pentru adoptarea legilor organice necesare restrangerii exercitarii unor drepturi si libertati, alta varianta fiind exclusa de catre Legea suveranitatii. Tot in domeniul drepturilor si libertatilor, legea lui Chitic ar urma sa prevada amenzi usturatoare, de pana la 50 de milioane de euro, pentru oricine se deda la cenzura pe Internet.

Acelasi act normativ va interzice administrarea de tratamente medicale fara consimtamantul scris si informat al pacientilor, exceptate fiind urgentele medicale.

Alta prevedere va elimina posibilitatea ca serviciile secrete sa se implice in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. In domeniul apararii, Legea suveranitatii va limita achizitionarea de echipamente militare doar de la producatori externi care asigura productia offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

Inainte sa va prezentam propunerea publicata de Dan Chitic pe Facebook, mentionam ca avocatul a explicat pentru Lumea Justitiei ca nu este obligatoriu ca in final sa rezulte o singura lege, putand fi vorba si despre un pachet de legi ale suveranitatii.

„Oricum: ceea ce este important este ca aceste proiecte de legi ale suveranitatii sa fie rezultatul unor ample dezbateri cu specialisti din toate domeniile vizate”, a subliniat Chitic. Redam intreaga postare a avocatului:

România a ajuns într-un moment crucial al istoriei sale în care este nevoie de implicarea activă și directă a cetățeanului pentru apărarea drepturilor și intereselor sale legitime. Asta dacă vrem ca mâine să mai fim o țară, un popor!

În mod cert, nici Guvernul progresist și colonialist al României și nici Parlamentul în actuala sa compoziție nu vor face nimic pentru a ne apăra de valul globalizării și al noii normalități.

Este motivul pentru care noi, cetățenii, trebuie să facem ceea ce nu au făcut din nepricepere, din teamă sau ticăloșie reprezentanții noștri în ultimii 30 de ani: să apărăm suveranitatea și independența României prin forțarea adoptării unor legi scrise exclusiv în interesul superior și suveran al cetățeanului român.

Căci noi, “simplii cetățeni”, avem dreptul să propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Știați asta? Și nu doar prin “reprezentanții noștri”, ci chiar și în mod direct, nemijlocit!Da Constituția ne dă dreptul de a avea inițiativa legislativă, de a “forța” Parlamentul să adopte unele legi.Este motivul pentru care va trebui să începem să facem apel la mecanismele constituționale pe care le avem la dispoziție și, în temeiul articolului 74 din constituție, să ne utilizăm dreptul inițiativă legislativă urmând să propunem legislativului legile de care cetățenii României chiar au nevoie. Pentru aceasta avem nevoie de minim 100.000 de cetăţeni cu drept de vot care să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării. În realitate va trebui să strângem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnături pentru a forța mâna actualei majorități să adopte inițiativele noastre legislative.Vă aduc spre atenție și discuție o primă propunere legislativă care ar putea și chiar ar trebui să vină din partea noastră, a poporului: Legea suveranității.

Legea pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și cetățeanului român

1. Se interzice tăierea la ras a corpurilor de pădure pe teritoriul României pana in anul 2040.

2. Înstrăinarea activelor statului român se face doar în urma adoptării de către Parlament cu majoritate calificată a unei Legi organice în acest sens.

3. Concesionarea resurselor naționale se face doar în urma adoptării de către Parlament cu majoritate calificată a unei Legi organice în acest sens pentru fiecare zona concesionată in parte.

4. Se suspenda exploatarea resurselor statului roman concesionate pana la aceasta data până la momentul urma adoptării de către Parlament cu majoritate calificată a unei Legi organice în acest pentru fiecare zona concesionată in parte.

5. Limitarea drepturilor constituționale ale cetățenilor romani prevăzute de Constituție se poate face doar de către legislativ prin lege organica adoptată de Parlament cu majoritate calificată.

6. Articolele de lege declarate neconstituționale de către CCR sunt considerate abrogate de drept in temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea in Monitorul Oficial a Deviziei CCR in situația in care legislativul nu pune in acord dispoziția legală cu decizia CCR.

7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetățenilor români doar prin obținerea in prealabil a acordului și consimțământului scris al pacienților in urma unei prealabile si obligatorii informări făcute pe baza prospectelor oferite de producatorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgentele medicale.

8. Este interzisă implicarea serviciilor secrete din Romania in justiție, in politica, in presa și in afaceri pe teritoriul României. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care încalcă prezenta dispoziție legală este exceptată de la aplicarea art … din Legea 51/1991. Încălcarea prezentei dispoziții legale constituie abuz in serviciu, iar nedenunțarea unei posibile încălcări a acestei norme constituie complicitate la abuz in serviciu, astfel cum aceasta infracțiune este definita și sancționată de dispozițiile art 297 C.Pen.

9. Este interzisă achiziționarea de echipamente militare de la producători externi care nu asigura producția Offset in Romania de cel puțin 40% din valoarea contractului.

10. Este interzisă orice formă de cenzură sau limitare a dreptului la libera exprimare a cetățenilor români pe rețelele de socializare sau/și in mediul online. Încălcarea prezentei norme legale atrage sancționarea prestatorului de servicii online cu o amendă cuprinsă intre 10.000.000 și 50.000.000€, in funcție de gravitatea faptei.

11. Prezenta lege intra in vigoare de la data publicării in monitorul oficial, orice dispoziție contrară fiind de drept abrogată de la această dată.

Desigur, textul poate și trebuie să fie și discutat, și îmbunătățit, adus la forma și standardele impuse de Legea 24/2000.

Dar sper să un bun început, fie o bază utilă pentru o dezbatere publică și constructivă care să ducă într-un final (care sper să nu fie atât de îndepărtat) la strângerea semnăturilor pentru înaintarea acestei Legi spre adoptare Parlamentului României.

Personal, alaturi de #CoalitiaPentruRomania si de orice alta forta politica interesata in adoptarea prezentei legi, voi face tot ce imi sta in putinta pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestui popor.

Astept parerile si, desigur, sprijinul Dvs!

Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze!”

2 thoughts on “Avocatul Dan Chitic:LEGEA SUVERANITĂȚII – o lege care trebuie adoptată de urgență ACUM ORI NICIODATĂ!

  1. Trebuie sa ne luam soarta in mini,sa cerem scoaterea CNPdin actele de identitate,sa cerem abrogarea corporatiei ROMANIA,sa ne recistgam suveranitatea individuală și a țării.Sa trecem la o guvernare MERITOCRATICA,sa nu mai lăsăm toți golanii sa ne conduca

Lasă un răspuns