8 februarie 2023

Premierul Florin Cîțu a afirmat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că ordonanţa de urgenţă care prevede stimularea financiară a cadrelor medicale implicate în campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi aprobată săptămâna viitoare.

„A fost astăzi în primă lectură, săptămâna viitoare o să fie aprobată”, a afirmat el.

Florin Cîțu a spus că în forma actuală a ordonanţei a fost introdus „un mod de a motiva şi medicii de familie să participe la această campanie de vaccinare”.

„Sumele, vom vedea, vom discuta asupra acestor sume, nu ştiu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanţă, dar faţă de proiectul iniţial a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare. Da, sunt şi rezidenţi. Voluntari nu ştiu dacă sunt, în această formă. Dar, repet, a fost în primă lectură. Va fi în procedură de avizare şi în funcţie de cum vor fi ministerele se vor adăuga lucruri şi vom vedea cum va arăta. Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Ştim foarte bine că ei pot ajuta foarte mult. Da, trebuie să fie săptămâna viitoare aprobată. Am cerut ministrul Sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare.”, a subliniat şeful Executivului.

Lasă un răspuns