3 februarie 2023

Încă o dată, OMS intervine pentru a oferi niște comentarii confuze despre vaccinul împotriva coronavirusului, avertizând că nu există „dovezi care să permită încrederea că vaccinurile împiedică transmiterea” și că persoanele care primesc vaccinul ar trebui să continue să poarte mască și să respecte distanțarea socială, precum și instrucțiunile de călătorie.

Comentariile au fost făcute de expertul-șef al OMS, Dr. Soumya Swaminathan, în timpul a ceea ce pare să fi fost o conferință de presă virtuală, ținută luni.

[„Nu cred că avem dovezi cu privire la vreunul dintre vaccinuri, astfel încât să fim siguri că acesta va împiedica oamenii efectiv să se infecteze și, prin urmare, să fie capabili să transmită”, spune expertul OMS @doctorsoumya]

În acest moment, nu cred că avem dovezi privind niciunul dintre vaccinuri, astfel încât să fim siguri că va împiedica oamenii să contracteze infecția și să o transmită“.

O privire atentă asupra cercetărilor lansate de Pfizer/BioNTech şi Moderna arată că studiile nu au testat efectiv dacă vaccinurile previn transmiterea virusului. Scopul studiilor a fost de a stabili dacă pacienţii vaccinaţi prezentau simptome COVID la o rată care era substanţial scăzută decât persoanele din grupul de control. Deşi datele ar putea sugera scăderea ratelor de transmisie, acest lucru nu este stabilit cu certitudine.

1 thought on “Expertul șef al OMS avertizează că „Vaccinul COVID nu previne transmiterea virală”

  1. stimați domni vă mulțumesc mult de tot treziți oameni ăștia care dorm și care sunt obligați să poartă măștile în afara incintei nu pricepe nimeni căci astaea sunt venite de la media media cei de acolo îi conduce pe cei slabi de minte care nu gândesc cum trebuie vaccinul este ptr a micșora populația României și alte țări europene se vede cu ochiul liber că este un joc politic ptr a depopuliza lumea sau să facă vaccin pentru sterilizare la bărbați și femei temporară

Lasă un răspuns