29 ianuarie 2023

 După primele trei zile de vaccinare, 2.778 cadre medicale au fost vaccinate și s-au înregistrat șapte reacții adverse, dintre care șase în ultimele 24 de ore, conform Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore sunt 712 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech.

În total, s-au vaccinat 2.778 de persoane.

Numărul de reacții adverse din ultimele 24 de ore a ajuns la șase reacții „comune și minore”, astfel: două reacții de tip local, cu durere la locul injectării și patru reacții generale: două febrile, două alergice de tip urticarie.

În total, în cele trei zile de vaccinare, au fost șapte reacții adverse.

1.101 persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore în România. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că a fost înregistrată o singură reacţie de tip alergic minoră.

Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 începând de duminică este 2.066. De asemenea, în ultimele 24 de ore a existat o singură reacție comună, minoră, de tip alergic.

Este vorba despre o asistentă din Cluj care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare.

„A existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică”, a declarat, luni, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns