14 iunie 2024

Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedinte REPER, a anunţat, luni, că a depus la Parchetul General un denunţ împotriva prim-ministrului Marcel Ciolacu, pentru că ar fi afectat interesele statului român prin declarațiile făcute referitor la procesul de la ICSD privind despăgubirile solicitate de Gold Corporation în cazul Roșia Montană. Europarlamentarul susține că premierul a distribuit ştiri false și, astfel, „a subminat grav apărarea statului român”.

„Sunt la Parchetul General, în Bucureşti, unde am depus un denunţ împotriva lui Marcel Ciolacu pentru răul pe care l-a făcut cu bună ştiinţă sau din prostie în cazul Roşia Montană. Nu pot să accept ca cetăţean, ca român, ca europarlamentar REPER, ca un demnitar al statului român, prin declaraţii şi acţiuni pe care le face, să afecteze interesele românilor şi ale statului român”, a afirmat Dacian Cioloş, luni, într-o postare video pe Facebook.

El susţine că, de luni de zile, este „demonizat de maşinăria de comunicare şi de propagandă a PSD”, pentru că a înscris, în perioada când a fost premier al României, Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„De luni de zile sunt demonizat de maşinăria de comunicare şi de propagandă a PSD şi a lui Marcel Ciolacu, plătită din bani publici, pentru că că am avut curajul să depunem dosarul de înregistrare a Roşiei Montane în Patrimoniul mondial UNESCO. În cele din urmă s-a dovedit că exact acest lucru a fost în avantajul României şi a ajutat ca România să câştige acest proces pe care l-a intentat la tribunalul de arbitraj Roşia Montană Gold Corporation şi Gabriel Resources”, a declarat Cioloş.

El s-a declarat convins că procurorii „vor face ceea ce trebuie pentru a clarifica această situaţie”.

Lasă un răspuns