17 iunie 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, 34 de deplasări externe, care însumează cheltuieli de peste 41 de milioane de lei, conform unui răspuns transmis la solicitarea agenției publice de presă Agerpres.

Reamintim că Administrația prezidențială a refuzat constant să fie aceste date jurnaliștilor, motivând că informațiile sunt clasificate.

Administraţia Prezidenţială a transmis la mijlocul lunii decembrie, într-un răspuns oficial la solicitarea News.ro referitoare la costurile turneului oficial efectuat în Africa de şeful statului, recent, că detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii, nu este posibilă, întrucât această operaţiune poate genera situaţii de încălcare a prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate. În ceea ce priveşte cheltuielile cu cazarea în turneu, Administraţia Prezidenţială a transmis că acestea sunt disponibile prin intermediul cadrului de transparenţă în materie de execuţie bugetară.

Lasă un răspuns