14 iunie 2024

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Trei persoane, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare continuă, existând informaţii că încă o elevă este prinsă sub dărâmături. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. Autorităţile comunică verbal cu a patra victimă.

Potrivit ISU Harghita, echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă şi acţionează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

 – ”La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un perete al unui internat aparţinând unui liceu din localitate s-a prăbuşit. Au fost scoase de sub dărâmături trei persoane, cu vârste aproximativ între 15-17 ani. Acestea au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Harghita.

Prima reținere în cazul peretelui prăbușit de la liceul din Odorheiu Secuiesc

Anchetatorii au făcut prima reținere după cazul dramatic de la liceul din Odorheiu Secuiesc, acolo unde un elev a murit și alți trei au fost răniți după ce peretele internatului s-a prăbușit.

Laszlo Szilveszter Sandor (administrator și acționar unic al SC Lareno – Fa SRL- firma executantă a proiectului) a fost reținut pentru 24 de ore(ucidere din culpa si vatamare din culpa). O sa fie prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

El a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

A dispus angajaților să sape până în partea de jos a fundației (peste 2 m), deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor.

Lasă un răspuns