14 iunie 2024

Un deputat din partidul lui Zelenski s-a sinucis și a rănit zeci de oameni cu 3 grenade. El le-a detonat la o ședință de consiliu local din vestul țării, conform Remix News, scrie r3media.ro.

Incidentul a avut loc în timpul unei ședințe de vineri dimineață a consiliului satului Kerets’ky. Acesta se află în regiunea Mukachevo din vestul Ucrainei, aproape de granița cu Ungaria, România și Slovacia.

Imaginile au fost postate de poliția ucraineană pe aplicația de mesagerie Telegram. Bărbatul îmbrăcat în negru poate fi văzut stând la ușa sălii mici în care are loc ședința consiliului.

O discuție aprinsă are loc între un rezident și un membru al consiliului. La acel moment, deputatul întrerupe disputa și spune: „Pot?”

Apoi, deputatul scoate cel puțin trei grenade din buzunarul hainei. Le scoate știftul și le aruncă pe podea.

Participanții nu par să proceseze ceea ce se întâmplă până când grenadele se detonează. În încăpere se aud instant țipete și bubuituri.

„26 de persoane au fost rănite, dintre care șase sunt într-o stare gravă”, a transmis poliția.

Potrivit autorităților, personalul de intervenție a încercat să-l resusciteze pe făptuitor, însă fără reușită.

Presa ucraineană a spus că atacatorul este Serhii Batryn, în vârstă de 53 de ani. El era deputat al partidului Servitorul Poporului, afiliat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. El a publicat recent multe videoclipuri în care critică autoritățile locale pe pagina sa de Facebook.

Atacul are loc la doar câteva ore după ce liderii europeni au votat în favoarea începerii discuțiilor de aderare la UE cu Ucraina. Zelenski a salutat această mișcare drept o „victorie pentru Ucraina și o victorie pentru întreaga Europă”.

Lasă un răspuns