14 iunie 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care modifică Legea poliţiei locale 155/2010, în sensul că sunt acordate poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice, scrie News.ro.

Actul nomativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 7 alin. (1) lit .j) din Legea nr.155/2010, în sensul că se acordă poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

Astfel, conform acestei legi, poliţiştii locali constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

În forma de până acum a legii lit. j) preciza că poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală”.

Pe 22 mai, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 29 noiembrie a primit votul Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

Lasă un răspuns