18 iunie 2024

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, va avea salariul mărit cu 50%, conform celei mai recente dispoziții. Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, va avea salariul mărit cu 50%, conform celei mai recente dispoziții.

Nu că ar fi pentru prima dată când primarul de sector își mărește leafa. În urmă cu un an , Agenția Națională de Integritate atrăgea atenția că aceasta era în stare de incompatibilitate și în conflict de interese, în legătură cu sporurile însușite odată cu implementarea unor proiecte europene:

„Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispozițiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

Precizăm că aceste incidente de integritate nu au fost reținute în privința dispozițiilor emise de persoana evaluată în baza art. 16, alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ca efect al acestui act normativ, indemnizațiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% prin efectul legii, fără obligatia ca aceștia să dețină calitatea de manager în cadrul acelor proiecte.

Distinct de acest spor de 25%, persoana evaluată și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcția de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă (…)”.

Ei bine, la distanță de aproximativ un an, în Monitorul Oficial Local al primăriei de care dispune cum vrea Clotilde Armand a apărut un „Proiect de dispoziție prin care i se deleagă domnului P. O. L., Viceprimarul Sectorului 1 al Municipiului București, atribuțiile Primarului Sectorului 1 cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta”. Documentul a apărut pe Monitorul oficial al autorităților locale.

Astfel, Clotilde Armand și-a delegat lui Oliver Leon Păiuși, viceprimarul Sectorului 1, atribuțiile de primarul al Sectorului 1 pentru a produce mărirea salariului cu 50%, scrie Ziarul de Investigații. Viceprimarul face parte din USR.

Lasă un răspuns