30 ianuarie 2023

Potrivit Strategiei Naționale privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022 – 2030, elaborată de Guvern, pentru reducerea accidentelor, statul va cumpăra camere video de supraveghere a traficului de ultimă generație, cu prețuri de peste 62.000 euro bucata. Pentru a motiva costurile exorbitante, Executivul susține că aceste camere ar avea capacitatea de a recunoaște numerele de mașini și, în plus, ar avea și abilități de mediu.

Guvernul a decis să cumpere unele dintre cele mai scumpe camere video de pe piață, sub pretextul monitorizării și amendării șoferilor indisciplinați în trafic. O singură cameră video va costa 62.500 de euro, acesta fiind un preț mediu, în condițiile în care, arată Executivul, există și camere cu preț de 91.000 de euro bucata.

”Aceste camere video, inclusiv software-ul relevant, diferă din punct de vedere al costurilor în funcție de complexitatea lor – capacitatea de a recunoaşte numerele de mașini, abilitățile de mediu etc. S-a considerat un cost mediu de 62.500 euro pe baza ofertei atașate, cel mai mare cost identificat fiind de 91.000 euro)”, se precizează în Strategie.

Pe lângă cele 500 de camere video, pentru care se vor cheltui 31 milioane de euro, vor fi achiziționate și 300 de radare mobile, în valoare totală de 3,85 milioane de euro, precum și 1.000 de limitatoare de viteză, cu un cost de 12.600 de euro. Radarele mobile și camerele video vor fi conectate într-un sistem integrat.

Tot în Strategia națională privind siguranța rutieră este prevăzută o cheltuială de 6,1 milioane de euro pentru un grad ridicat de siguranță rutieră pe un sector de autostradă care să asigure circulația vehiculelor autonome. Acesta este un proiect pilot și include elemente software și hardware – senzori și infrastructură digitală, iar estimarea a fost realizată de CNAIR pe baza unor proiecte similare studiate la nivel european.

Statul român va mai cheltui circa 96 milioane de euro pentru eliminarea a 92 de puncte periculoase de pe șosele. Numai studiile de fezabilitate vor costa 6,3 milioane de euro, adică 69.000 de euro bucată studiu,scrie Claudia Marcu pentru Național.

Eliminarea punctelor periculoase se poate face prin semnalizare orizontală şi verticală, reamenajări de intersecţii sau iluminat cu led. Totodată, în anumite cazuri se amenajează tipuri noi de parapete rutiere, sensuri giratorii, precum și iluminat.

Potrivit CNAIR, măsurile tehnice în punctele rutiere negre mai pot fi reamenajări de intersecții sau reamenajări de drumuri naționale, cu o bandă în plus, fapt care ar necesita lucrări suplimentare de exproprieri.

Obiectivul general al Strategiei naționale pentru siguranță rutieră este reducerea cu 50%, până în anul 2030, față de anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor rănite grav în urma producerii accidentelor rutiere.

Guvernul susține că, în plan financiar, îndeplinirea obiectivelor din strategie va avea ca rezultat inclusiv reducerea costurilor sociale generate de accidentele rutiere, estimate în prezent la aproximativ 2% din PIB, având în vedere că aceste costuri depind de numărul de persoane decedate sau rănite. În domeniul cercetării fenomenului rutier, a fost stabilit mecanismul de calcul al costului social mediu al unui accident rutier soldat cu persoane decedate și al costului social mediu al unui accident grav, în contextul în care la nivel național și internațional aceste cifre sunt necesare în justificarea proiectelor de investiții pentru reducerea jv și a severității accidentelor rutiere. Astfel, costurile totale ale accidentelor soldate cu persoanele decedate în România până în 2030 s-ar ridica la peste 1,86 miliarde de euro.

Lasă un răspuns