30 ianuarie 2023

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce ÎCCJ a respins, joi, contestaţia în anulare depusă de aceasta.

„Cu majoritate, Respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017.(..) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 aprilie 2022”, este decizia instanţei.


Elena Udrea fusese condamnată de magistraţii Curţii Supreme la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară.  Ulterior, decizia a fost suspendată ca urmare a unei sentinţe a CCR, iar fostul demnitar s-a întors în România. Acum, decizia instanţei este definitivă, iar Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare.

Lasă un răspuns