30 ianuarie 2023

Judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj il pune la punct pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu, dupa declaratia total neinspirata a acestuia, care s-a aratat deranjat de magistratii care participa la conferinte, tin cursuri, dau interviuri si emit comunicate, intrebandu-se cand mai au timp sa munceasca, notează m.luju.ro

Este vorba despre o declaratie facuta de Predoiu intr-un interviu acordat site-ului juridice.ro, in care a afirmat ca:

“As intreba pe fiecare magistrat care participa la conferinte, tine cursuri, da interviuri, emite comunicate, cate dosare a solutionat in ziua respectiva sau cand recupereaza acel timp pentru munca pe dosare concrete de justitie”.

Iată reacția judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj dupa declaratiile ministrului Justitiei Catalin Predoiu:

“’As intreba pe fiecare magistrat care participa la conferinte, tine cursuri, da interviuri, emite comunicate, cate dosare a solutionat in ziua respectiva sau cand recupereaza acel timp pentru munca pe dosare concrete de justitie. Sa nu fiu gresit interpretat, inteleg perfect nevoia unui dialog permanent in sanul sistemului si in afara lui, pe teme de justitie, pledez doar pentru mentinerea concentrarii pe chestiunile concrete din fisa postului de magistrat.

Poate sunt eu usor desuet, dar eu asa am vazut ca procedau magistratii si avocatii pe care i-am cunoscut in perioada de stagiu profesional extern, pe care l-am efectuat la inceputul carierei, desfasurau activitatile acestea pe timpul lor personal, nu pe timpul si banii justitiabilului platitor de taxe si impozite’. (n.r. – declaratia lui Catalin Predoiu din interviul pentru juridice.ro).

Dar dvs. domnule ministru ce faceti?

Incasati o indemnizatie considerabila, tot pe banii justiatibililor platitori de taxe si impozite, in calitate de membru CSM. Cum justificati aceasta indemnizatie? Lipsind de la conferintele unde sunteti cu amabilitate invitat? Delegand atributiile unor subsecretari de stat? Punand camera pe pauza la sedintele CSM pentru care sunteti remunerat sau lipsind de la acestea?

Sa va mai spun ca nu ne putem executa hotararile judecatoresti pe drepturi salariale pentru ca toate conturile MJ cu acest titlu sunt tinute pe 0 de ani de zile? Ca nicio poprire sa nu poata fi pusa in executare? Ca refuzati, cum niciun debitor din aceasta lume nu o face, punerea in executare a hotararilor judecatoresti definitive cu de a dvs. putere?

Va preocupa vad timpul nostru de redactare. Nu va ingrijorati. De ani de zile lucram peste program, lucram in weekend (apropos, stiti ca avocatii platiti din fondurile MJ beneficiaza de dublarea onorariilor in we si de sarbatorile legale iar judecatorii nu iau un ban in plus in aceste proceduri?).

Lucram in concedii, lucram noaptea, nu dvs. si nici un alt ministru nu ne motiveaza dosarele.

In schimb dvs., in functie de ce se intampla pe la polurile de putere, veniti si redeveniti ministru, insa nu imi amintesc o singura ocazie in mandatele dvs. in care sa fi venit efectiv intre noi.

Din postura dvs. care astazi e si maine nu mai poate fi, lasati judecatorii sa mearga la seminarii, la conferinte, sa lucreze fiecare cum stie dupa ani si ani de experienta, si nu va bateti capul cu probleme existentiale de genul cand motivam, cata vreme nu sunteti deloc preocupat de conditiile noastre de munca.

Mai lipseste sa ne puneti ecuson in piept si fise de pontaj”.

Lasă un răspuns