14 iunie 2024

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa anunță că nu are bani să plătească facturile la utilităţi, în condiţiile în care acestea s-au triplat: facturile mărindu-se de la 200 de mii de lei, la 700 de mii de lei, anunță de Agenția de presă Rador, scrie G4media.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului, Paul Purea, cere, din nou, ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru rezolvarea problemei.

Preşedintele forului judeţean, Romeo Dunca, a declarat că va analiza situația şi va căuta soluții pentru plata facturilor, pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit. Totodată însă, Dunca face apel și la angajaţii cu salarii mari din cadrul spitalului (cei cu peste 5 mii de lei net) să contribuie fiecare cu cât poate.

Creşterea preţului la energie afectează Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în situaţia în care unitatea medicală are datorii mari, de ani de zile adunate, datorii care depăşesc 20 de milioane de lei.

În această situaţie, spitalului îi este imposibil să achite aceste facturi. De exemplu, pe luna decembrie facturile depăşesc 900 de mii de lei, sunt facturi istorice, o recunoaşte şi directorul financiar, Adina Miloş.

Spitalul a făcut demersurile către furnizorii de energie electrică şi gaze naturale pentru compensarea acestor tarife şi a cerut inclusiv recalcularea facturilor din lunile noiembrie şi decembrie.

Lasă un răspuns