14 iunie 2024

Aristotel Căncescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, a fost condamnat, marţi, definitiv, la 7 ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.Acesta a fost ridicat de către poliţiştii care au pus în executare mandatul emis de instanţa de judecată, urmând a fi dus în Penitenciarul Codlea.

„La data de 1 februarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Braşov pe numele unui bărbat, în vârstă de 70 ani din judeţul Braşov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Bărbatul, care nu era urmărit naţional, a fost preluat şi urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea”, a transmis și IPJ Braşov.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis apelul declarat de DNA Braşov şi, după ce au desfiinţat o parte din sentinţa Tribunalului Braşov, pronunţată în 30 aprilie 2020, l-au achitat pe Căncescu cu privire la comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dar l-au condamnat pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu.

Lasă un răspuns