2 februarie 2023

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni seara, 8 noiembrie 2021, Mădălina Afrasinie atrage atenția asupra șirului nesfârșit de așa-zise reforme implementate în ultimii 20 de ani, reforme care în loc să îmbunătățească actul de justiție nu au făcut decât sa îl batjocorească, așa cum au batjocorit atât justițiabilii, cât și magistratii scrie luju.ro.

Judecătoarea Mădălina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti  prezinta si cateva efecte ale reformelor din Justitie, care in realitate au constatat in adoptarea unor legi neconstitutionale, in depopularea instantelor la pachet cu cresterea volumului de munca, precum si in introducerea SRI in actul de justitie, odata cu transformarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor intr-un lux teoretic.

Ganduri amare printre randuri

De cand sunt judecator, adica de peste 20 de ani, unii ‘vor sa reformeze’ Justitia.

Am obosit de atata ‘reforma’.

Stiti de ce?

Pentru ca ‘reforma lor’ a reprezentat batjocorirea actului de justitie, batjocorirea voastra, a justitiabililor, batjocorirea noastra, a judecatorilor…

‘Reforma lor’ a constat in Legi, scuzati-ma, Ordonante de urgenta care au bulversat tot, pe orizontala si pe verticala, de a trebuit sa vina CCR si ‘sa le explice’ ce inseamna Legea si ca ceea ce ei eu emis/adoptat reprezinta o sfidare a bunului simt, a democratiei!

‘Reforma lor’ a reprezentat depopularea instantelor judecatoresti, un volum de munca de tip Sisif, o prelungire a termenului rezonabil de solutionare a cauzelor! Altfel spus: o bataie de joc a ceea ce inseamna act de justitie!

Ce a mai reprezentat ‘reforma lor’?

Introducerea unui serviciu de informatii in viata tuturor, o transformare a vietii private in viata.. pe care au dorit-o ei, o transformare a drepturilor si libertatilor noastre fundamentale intr-un ‘lux teoretic’.

‘Reforma lor’ a mai insemnat scoaterea la mezat a Justitiei prin organizarea unui referendum doar pentru naivi…

Am obosit ‘de atata reforma’.

Nu mai vreau ‘sa fiu reformata’ de nimeni…nu mai vreau sa fiu bataia de joc a nimanui….mai aveti un pic si ma veti ‘reforma’ cu pietre in piata publica!

Lasati-ma sa judec pentru oameni, nu ma crucificati pentru ca voi sa va impartiti puterea….

Lasati-ma sa fiu Judecator!

Judecator in Bucuresti, Judecator in Romania mea si nu in Romania ‘voastra’…

Lasati-ma sa fiu Judecator pentru cei multi!

Luati-va ‘reforma’ si lasati-ne in pace!”.

Lasă un răspuns