8 februarie 2023

Virgil Popescu a fost întrebat, miercuri, la briefingul de după şedinţa de Guvern, dacă este de acord cu plafonarea preţurilor, în contextul proiectului PSD privind plafonarea preţurilor la energie.

„Eu mi-am spus punctul de vedere, după mine, dacă vorbim strict de plafonarea preţului, înseamnă un semnal în piaţă că nu se doresc investiţii. O plafonare a preţurilor înseamnă o descurajare a investitorilor de a veni să investească în România şi de a produce atât energie electrică, cât şi a extrage gaze naturale, ştiind că nu pot să vândă la preţul pieţei. Deci eu, personal, nu sunt un adept al plafonării preţului… acuma, că vorbim, până la urmă, indirect am putea spune că modalitatea în care am făcut-o este o plafonare a preţului la consumator ce am făcut eu.… haideţi să vedem şi proiectul (PSD – n.red.)”, a declarat ministrul Energiei.

„Nu mi se pare just şi moral ca şi cei cu venituri foarte mari să beneficieze de o plafonare. Desigur, dacă vorbim de explozii de preţuri, atunci putem gândi altfel. Haideţi să vedem cum evoluează piaţa. Eu sunt deschis în general la orice tip de discuţie”, a afirmat Popescu.

Lasă un răspuns