2 februarie 2023

Poliţia Locală Sector 6 va trece printr-o restructurare şi 100 de poliţişti vor fi concediaţi. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că, „dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie să o aplice”.

Consiliul Local Sector 6 a adoptat proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6.

Conform proiectului supus ordinii de zi, aproape 100 de poliţişti vor pleca din funcţii. Au existat 9 voturi împotrivă, exprimate de grupul PSD, în timp ce pentru aprobarea proiectului au votat 16 consilieri locali.

„Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă. (…) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare”, a declarat Ciucu.

„Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine”, a mai declarat Ciprian Ciucu.

Lasă un răspuns