30 ianuarie 2023

Renate Weber a vorbit despre decizia Curţii Constituționale a României care a dispus repunerea sa în funcția de Avocat al Poporului.

Renate Weber a declarat că decizia de astăzi dată de CCR privind neconstituționalitatea revocării sale din funcția de Avocat al Poporului, că judecătorii au întărit, practic, ceea ce ea a spus, că nu a existat motiv de revocare și tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost „un mare abuz”.

Întrebată dacă se așteaptă la un nou asalt de demitere, Renate Weber a spus că totul are o limită și este important să vedem cum va motiva Curtea Constituțională decizia.

„Din ce am văzut astăzi în minută se pune un accent foarte mare pe independența acestei instituții. Este și firesc! Nu numai că avem la noi de la Comisia de la Veneția niște recomandări foarte ferme în 2012 și 2019 care ar fi trebuit tot timpul să fie respectate.

Că dacă ar mai începe sau continua ceva în condițiile în care deja Parlamentului i se reproșează că nu a respectat Statul de Drept cred că vom avea o mare problemă cu apartenența noastră la un club cum este Uniunea Europeană unde Statul de Drept este fundamentul acelei apartenențe”, a apus Renate Weber la Sinteza Zilei.

„De un an și ceva eu sunt, cred, persoana cea mai hârțuită din această țară, ceea ce este total nedrept având în vedere lucrurile pe care eu și toate instituții le-am făcut.

În această perioadă s-a discutat mult de revocare, după care părea că nu îi mai interesează așa de tare și brusc a apărut din nou subiectul pe tapet. Ba mai mult, că de aici spun că au încălcat tot ce se putea. Au încălcat un articol din Constituția României, articolul 60 care spune foarte clar că, Avocatul Poporului prezintă celor două camere ale Parlamentului rapoarte anual. Eu nu am fost invitată niciodată să prezint rapoartele anuale ale acestei instituții”, a mai spus Renate Weber într-un interviu acordat pentru Antena3.

Lasă un răspuns