8 februarie 2023

Streaks of light are seen as Israel's Iron Dome anti-missile system intercepts rockets launched from the Gaza Strip towards Israel, as seen from Ashkelon, Israel May 11, 2021. REUTERS/Amir Cohen REFILE - CORRECTING INFORMATION

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta marţi seară a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas. O persoană și-a pierdut viața la Rishon Lezion, localitate de lângă Tel Aviv, iar în Holon, o altă localitate din apropiere, o rachetă a căzut asupra unui autobuz în care nu se aflau călători.

Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu zece etaje în Fâşia Gaza în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene.

Sirenele au început să sune la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon, scrie agerpres.ro.

O femeie de 50 de ani și-a pierdut viața la Rishon Lezion, iar trei persoane au fost rănite după ce un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă la Holon. Aeroportul Ben Gurion, poarta de intrare în Israel, a fost închis, iar locuitorilor din centrul țării li s-a cerut să se retragă în adăposturi.

Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi zeci de răniţi.

Atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene. 

Lasă un răspuns