8 februarie 2023

In timp ce restul lumii nu stie cum sa-si protejeze mai bine resursele strategice, Romania le vinde cu maxima lejeritate strainilor.

Cea care si-a exprimat revolta luni, 10 mai 2021, a fost deputata PSD Oana Bulai (foto), dupa ce in presa au aparut informatii despre faptul ca guvernul Florin Citu a vandut compania de stat Moldomin (detinatoarea a circa 40% din rezerva de cupru a Romaniei) catre compania turceasca Eti Bakir, de altfel singura participanta la licitatie,scrie luba.ro

Jurnalul National a aratat ca, potrivit unei analize recente a Bank of America, pretul cuprului ar putea creste la 13.000 de dolari/tona in urmatorii doi ani, dupa ce recent a atins 10.000 de dolari, nivel inregistrat pentru prima data in ultimul deceniu. Previziunile bancii americane mentioneaza ca tona de cupru ar putea urca la 20.000 de dolari in 2025. „Cu asemenea previziuni, cumpararea celui de-al doilea zacamant de cupru din Romania poate fi considerata o lovitura financiara pentru turci, mai ales ca au preluat societatea din faliment”, comenteaza cei de la Jurnalul National.

Iata postarea de pe Facebook a deputatei Oana Bulai:

Guvernul de dreapta PNL – USR – UDMR mai vinde o bucata din resursele tarii!

In vreme ce batalia pentru resurse strategice devine din ce in ce mai acerba la nivel mondial, guvernantii nostri considera oportun sa vanda resursele tarii. Moldomin, detinatoarea a aproximativ 40% din rezerva de cupru a tarii (conform datelor din media), a fost vanduta celei mai importante companii miniere din Turcia!

Al doilea zacamant de cupru din Romania, un zacamant estimat la circa 500 de milioane de tone de minereu cuprifer, ceea ce inseamna cam 40% din rezerva tarii, va lua calea Turciei.

Interesele cui le apara Guvernul Citu – Iohannis? Cu siguranta nu pe cele ale romanilor!!!”

Lasă un răspuns