6 decembrie 2024

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Unitaid trebuie să facă față acuzațiilor că ar dori să împiedice utilizarea ivermectinei în tratarea COVID-19, deoarece este un produs ieftin și eficient, în contrast cu efortul global de dezvoltarea a vaccinurilor, care a înghițit deja miliarde.

OMS și Unitaid, acuzate că vor să îngroape Ivermectina

Unitaid este o inițiativă globală în domeniul sănătății care lucrează în domeniul inovațiilor pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor majore din țările cu venituri mici și medii.

Asupra instituțiilor menționate planează suspiciunea că ar fi modificat concluziile unui studiu internațional, cu rezultate favorabile ivermectinei.

Acest medicament utilizat pentru combaterea paraziților la animale și, sub formă de cremă, pentru tratarea scabiei la om, a dat rezultate spectaculoase în studii clinice care au relevat reducerea simptomelor bolnavilor și o scădere a mortalității cu 75%.

În India, Ivermectina a fost creditată cu reducerea infectărilor la un nivel gestionabil, până într-acolo încât autoritățile din Uttar Pradesh au spus că asigură doze de protecție pentru fiecare participant la evenimentul Magh Mela, ce se organizează pe malul fluviului Gange.

Un reportaj Al Jazeera, difuzat miercuri la Antena 3, arată că țările bogate, care s-au axat pe dezvoltarea vaccinurilor, nu sunt interesate de Ivermectimă, inclusiv pentru că nu consideră de încredere date care provin din țări în curs de dezvoltare.

Totuși, specialiștii de la Oxford sunt interesați de Ivermectină și spun că, dacă vaccinurile nu vor da eficiența scontată, un tratament bazat pe acest produs ieftin ar putea constitui o plasă de siguranță.

Iar medicul belgian Marc Wathelet, care le-a trimis, în decembrie 2020, prim-ministrului și ministrului Sănătății din țara sa o scrisoare în favoarea includerii ivermectinei în tratamentul anti-COVID, susține că acest medicament este sigur și că ar putea eradica pandemia în decurs de câteva săptămâni.

Lasă un răspuns