Un medic care a lucrat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu, a declarat sub protecția anonimatului că toți pacienții care ajung la Terapie Intensivă, deși suferă de insuficiență respiratorie, sunt sedați încă din primele ore.
Acesta povestește că pacienții sunt legați de mâini și de picioare în momentul în care nu mai pot respira.
”De aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă”
”Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat”
Medicul relatează faptul că pacienții sunt legati de mâini și de picioare în momentul în care nu mai pot respira. Acesta susține că nu există niciun bolnav care a fost intubat și a plecat în viață de pe secția ATI. Oamenii mor, pur și simplu, asfixiați.
”Nu vreau să crezi că vreau să salvez lumea. Nu vreau, pentru că nu pot. Dar am nevoie de ajutor, pentru că am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați. Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă”, își începe medicul mărturisirea.
”Se întâmplă. Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte
, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală.
Dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare, dacă se constată că de azi pe mâine e posibil să ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o mască simplă, tratează cazuri ușoare. Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni. Când văd sacul ăla negru cu fermoar îmi crește pulsul și tensiunea, brusc. Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat. Au avut aparținători și s-au interesat de ei”, a povestit medicul pentru presa locală.
Pe de altă parte, managerul spitalului neagă spusele medicului și se declară șocat de informațiile apărute în presă.