2 februarie 2023

O asistentă de 42 de ani din Grecia a rămas paralizată după ce a primit a doua doză de vaccin COVID-19.Conform informațiilor preliminare, asistenta medicală de la un spital din insula Corfu a dezvoltat simptome care se potrivesc cu sindromul neurologic autoimun Guillain-Barré după ce a primit a doua doză de vaccin COVID-19, anunță presa elenă.

Sindromul Guillain-Barré  este o boală neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă nervii, determinând paralizarea și amorțirea pacientului – de obicei la brațe și picioare.
Femeia acum este țintuită într-un scaun cu rotile, nu avea probleme de sănătate.

Experții în sănătate investighezează dacă evenimentul este legat de vaccin, acesta fiind un efect secundar necunoscut până acum.

Cazul a fost dezvăluit chiar de președintele sindicatului lucrătorilor din spital, Michalis Giannakos. „Avea o sănătate perfectă, este cu siguranță un efect secundar al vaccinului”, a declarat președintele POEDIN pentru OPEN TV.
El a adăugat că „400.000 de persoane au fost vaccinate în Grecia și nu au avut nicio problemă. colega noastră nu a avut absolut nicio problemă de sănătate înainte. Sunt pe deplin conștient de ceea ce spun ”, a spus el. „Medicii, spun că trebuie să fie un efect secundar al vaccinului”, a adăugat președintele sindicatului. Giannakos spune că asistenta „a primit cele două doze de vaccin și, la scurt timp după a doua a făcut febră, a avut dureri cumplite,  a paralizat și a  ajuns la spital”. Acum se află într-un scaun cu rotile”.
„Asistenta care lucrează la spital de 17 ani a primit tratamentul adecvat, este monitorizată de medici. Nu poate merge”, a precizat șeful spitalului unde este internată.

Ioannou a susținut că „este un efect secundar sever al vaccinului, iar compania trebuie să soluționeze problema și să suporte costurile financiare”.

Sursa

Lasă un răspuns