8 februarie 2023

O femeie din Iași, în vârstă de 43 de ani a ajuns în spital cu reacții adverse după administrarea celei de-a două doze de vaccin împotriva COVID-19. Este al doilea caz de internare în spital cu reacții adverse în urma rapelului.

Femeia a avut o erupție cutanată pe față și pe picioare: A simțit un nod în gât imediat după administrarea dozei

Femeie este angajată unui centru medico -social din județ. Dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer,femeii i-au aparut eruptii cutanate pe membrele inferioare. A mers la Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași unde a primit îngrijiri de specialitate și a rămas internată pe secția de imunologie și alergologie.

”Am avut o pacientă care s-a prezentat cu o reacție alergică ușoară post-vaccinare anti-COVID-19. Cazul a fost raportat autorităților. Este vorba despre o femeie care a făcut după rapel o reacție alergică ușoară, a simțit un nod în gât imediat după administrarea dozei și apoi a avut o erupție cutanată pe picioare și pe față, fiind tratată la Spitalul din Hârlău. Ulterior, a ajuns la Spitalul «Sfântul Spiridon» din Iași și a fost internată la Clinica de Imunologie-Alergologie pentru investigații medicale”, a spus  prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității Medicale de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, pentru bzi.ro.

Medicii din Iași spun că pacienta este acum în stare bună, dar va mai rămâne internată pentru investigații de specialitate. De la începutul campaniei de vaccinare, acesta este al doilea pacient din județul Iași care ajunge în spital cu reacții adverse în urma rapelului.

În cazul vaccinului împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer, medicii susțin faptul că reacțiile adverse nu sunt diferite de cele deja existente la alte tipuri de vaccin. Conform prospectului printre reactiile adverse intalnite se numara:durere de cap,durere sau iritatie la nivelul locului de administrare a vaccinului,dureri articulare,frisoane,oboseala,febra,greata,insomnie.

Sursa:gandul.ro

Lasă un răspuns