3 februarie 2023

Acesta își făcuse prima doză de vaccin anti-Covid la Centrul de Vaccinare de la Rădăuți iar ieri, în jurul orei 16.00 i s-a făcut rău. Rudele susțin că a sunat singur la 112 pentru a solicita o ambulanță care să îl transporte la Spitalul Municipal Rădăuți unde cadrele medicale au decis că se impune transferul la Spitalul Județean de Urgență Suceava. În jurul orei 22.00, Gheorghe Dolinschi ar fi decedat in urma unui stop cardiac.Potrivit stiridinbucovina.ro.

Scriitor prolific, autor a 15 cărți, ultima, „Jurnal de fronturi (1914-1918 și 1941-1942), apărută la Editura Septentrion 2020, Rădăuți – Bucovina, editată sub egida Asociației Cultul eroilor „Regina Maria”, Filiala Suceava a Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina și a Societății Scriitorilor Bucovineni, dedicată „prea iubitei mele familii Dolinski” și închinată „tuturor românilor care, la chemarea Patriei, fără șovăire, au plecat să lupte sub drapelul tricolor, mulți dintre ei rămânând în pământ străin, multora dintre ei nu le mai sunt cunoscute mormintele, plătind tributul de sânge pentru apărarea țării.

Gheorghe Dolinschi împlinise pe 6 februarie 2021 vârsta de 76 de ani. Era cunoscut și ca autor a zeci de articole din presa locală în mod special în cotidianul „Crai nou”. Ultimul său articol a fost publicat pe 7 ianuarie 2021, intitulat Revista „Mesager bucovinean”.

Lasă un răspuns