2 februarie 2023

În Germania, Institutul Paul Ehrlich anunță că analizează cazurile a 10 persoane care au decedat la scurt timp după vaccinare. Acestea se adaugă celor 23 de vârstnici care au murit în Norvegia, după ce au fost vaccinate. Chiar dacă nu este stabilită legătura directă cu vaccinul, vulnerabilitatea acestei grupe de vârstă la efectele secundare este reală. În mai multe țări a fost lansată o anchetă pentru a elimina îndoiala.

Aceste decese nu sunt singurele investigate. În Germania, unde au fost injectate peste 800.000 de doze, Institutul Paul Ehrlich a anunțat că analizeaza decesele a 10 persoane, care au avut loc la scurt timp după vaccinarea împotriva Covid-19. Experții însă nu cred în legătura cu vaccinul, deoarece victimele erau „pacienți foarte grav bolnavi”, a indicat un oficial al departamentului pentru siguranța medicamentelor, citat de NTV.

CDC (Centers for Disease Control and Prevention), responsabil pentru vaccinare în Statele Unite, a menționat în primul său raport, din 6 ianuarie, că din primii 1.893.360 de pacienți vaccinați cu serul Pfizer, 21 au intrat în șoc anafilactic – o reacție alergică gravă, care putea fi fatală. Majoritatea pacienților au avut antecedente de alergii și nu s-a înregistrat niciun deces, susține CDC.

Dar vestea morții unui medic, victimă a unei tulburări de coagulare a sângelui, la două săptămâni după o injectare, a declanșat între timp o nouă investigație.

Lasă un răspuns