14 iunie 2024

Cel puţin 10.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Viena împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerând între altele demisia guvernului şi denunţând „presa mincinoasă”, relatează AFP, EFE şi Reuters. 

„Cifrele care ne sunt prezentate despre morţi sunt niște exagerări. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu sunt drepturi”, a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtând o banderolă cu mesajul „Voi sunteţi boala, noi suntem remediul”.

Revolta austriecilor a fost îndreptată împotriva presei, dar și împotriva cancelarului Sebastian Kurz, în contextul celui de-al treilea lockdown instaurat în Austria începând din martie 2020, care a închis magazinele considerate „neesențiale”, sălile de concerte, teatrele, centrele sportive și școlile. 

Participanţii la manifestaţie, cei mai mulţi fără mască, au arborat drapele ale Austriei şi nu au respectat distanţa socială. Organizatorii au susţinut că s-au strâns 50.000 de manifestanţi.

La miting a luat parte, fără mască, şi fostul vice-cancelar de extremă-dreapta Heinz Christian Strache.

Restricțiile actuale impuse în Austria sunt valabile până în 25 ianuarie, însă alte noi măsuri urmează a fi anunțate duminică, 17 ianuarie.

Lasă un răspuns