30 ianuarie 2023

Avocat Adrian Toni Neacsu explica de ce membrii Guvernului Romaniei, condus de premierul Florin Citu , pot oricand sa fie acuzati de abuz in serviciu. Si implicit sa sufere condamnari de pana la 9 ani de inchisoare.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de miercuri seara, 6 ianuarie 2021, Adrian Toni Neacsu aminteste ca Legea nr. 500/2002 privind finantele publice prevede ca proiectul bugetului de stat trebuie depus in Parlament in cel mult 20 de zile de la investirea Guvernului.

Adrian Toni Neacsu:

Orice angajat al statului care își încalcă obligațiile de serviciu prevăzute într-o lege săvârșește o infracțiune de abuz în serviciu (pedepsită cu închisoare până la 7 ani sau 9 ani, după caz).Guvernul României, prin premier, miniștri și în special ministrul finanțelor au obligații legale clare cu privire la elaborarea bugetului de stat (Legea nr. 500/2002). Prima dintre acestea se referă la respectarea unor termene obligatorii, în cel mult 20 de zile de la învestire trebuind să depună proiectul de buget în Parlament.Guvernul a fost învestit la 23.12.2020, astfel că cel mai târziu pe 11.01.2021 trebuia să depună bugetul în Parlament, moment de la care se află în afara legii. În fața legii penale premierul nu este mai presus față de slujbașul de la ghișeu care nu respectă nu știu ce termen și prin asta aduce vătămări drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice sau juridice, în cazul nostru tulburări grave funcționării normale a întregului stat.Nu aș fi scris aceste lucruri, dacă încă din 5 noiembrie 2020 d-ul Câțu, pe când era ministrul finanțelor, nu s-ar fi lăudat așa: „O să lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Crăciunul şi Revelionul meu. Trebuie să îl avem până în 31 decembrie. Va trebui să pregătim bugetul pentru anul viitor”.

Lasă un răspuns