Înalta Curte de Casație și Justiție evită să se pronunțe asupra obligativității măștii în public.

Înalta Curte de Casație și Justiție evită să se pronunțe asupra obligativității măștii în public.

Înalta Curte de Casație și Justiție a evitat astăzi să se pronunțe cu privire la obligativitatea purtării măștii în exterior pe teritoriul României, măsură decisă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Minuta ședinței:

7332/2/2020 – Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând:

Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021.

Avocata Minodora Ion a câștigat în primă instanța anularea obligativității purtării măștii. La aflarea veștii de azi, ea anunță că va constesta la CEDO decizia ÎCCJ prin care acțiunea ei în instanță a fost anulată.

„O veste trista!

ICCJ a admis recursul formulat de DSU .

Curios ca ICCJ ( din oficiu) a considerat ca nu aveam interes sa formulez actiunea ;adica fiecare decide cum vrea , iar noi nu avem dreptul sa spunem nimic.

Concret, ICCJ nu s-a pronuntat daca masura era legala sau nu , ci ca nu aveam interes sa formulez actiunea.

Adica CAB a considerat ca aveam interes, mi-a si admis actiunea si dintr-o data nu mai am interes…

Imi pare rau sa spun, dar o consider o decizie politica. .

Voi merge la CEDO!

Va multumesc pentru sustinere!”, scrie avocata pe Facebook.

Share

Lasă un răspuns